• +386 5 7311 280

30 Nov

Slovenski osnovnošolci in srednješolci dosegajo odlične rezultate v mednarodnem merilu. Srednješolci blestijo na področju matematike in fizike, kar potrjuje mednarodna raziskava TIMSS Advanced 2015, v katero je bilo vključenih tudi 70 splošnih gimnazij v Sloveniji vključno z našo.

Z nadpovprečnimi rezultati se lahko pohvalijo gimnazijci, saj so tako pri matematiki kot fiziki dosegli najvišje dosežke med vsemi državami. Slovenski dijaki, prijavljeni na maturo iz fizike, so prehiteli Rusijo, Norveško, Portugalsko, Švedsko, ZDA, Libanonom, Italijo in Francijo. Prav tako so prvo mesto med omenjenimi državami dosegli dijaki, ki so se pripravljali na maturo iz matematike na višji ravni. Njihov rezultat je enak dosežku dijakov najintenzivnejšega programa matematike v Rusiji in višji od dosežkov vseh drugih dijakov v Libanonu, naprednega programa v Rusiji in dijakov intenzivnih programov v ZDA ter na Portugalskem.

Za več informacij sledi povezavi: Slovenski šolarji dosegajo odlične rezultate, a zaupanje v izobraževalni sistem ostaja nizko.