• +386 5 7311 280

19 Apr

Na regijskem tekmovanju iz fizike, ki je potekalo v petek, 27.3.2015, so se sežanski srednješolci spet odlično odrezali. V I. tekmovalni skupini je Hana Zlobec (2. aG) z 28 točkami od 30 dosegla 3. mesto , v II. tekmovalni skupini je Rok Grmek z 21 točkami zaostal za prvima dvema tekmovalcema za 2 točki in dosegel 3. mesto, v najtežji  III. tekmovalni skupini, znotraj katere poteka izbor za olimpijsko ekipo, se je Jakob Jazbec z 28 točkami od 30 uvrstil na 1. mesto.

Poleg teh treh tekmovalcev, so se v I. tekmovalni skupini odlično odrezali tudi Anže Živec (1. bG) in Marjana Gerželj (2. aG), v II. tekmovalni skupini Erik Pleško (3. bG), Andraž Brožič (3. aG) in Dejan Kovšca (3. aG). Vsi omenjeni tekmovalci so na regijskem tekmovanju prejeli bronasto priznanje.

Jakob in Hana sta se udeležila tudi državnega tekmovanja, ki je potekalo 11. aprila v Škofji Loki, kjer sta prejela srebrno priznanje. Jakob Jazbec je pa z neverjetnimi 39 točkami od 40 dosegel 2. mesto v državi, zlato priznanje in prvo nagrado. Zaradi izjemnega dosežka je bil skupaj z 9 najboljšimi iz III. tekmovalne skupine povabljen na izbirno tekmovanje, ki bo v četrtek, 23. aprila na FMF (Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani). Na izbirnem tekmovanju se bo boril za eno izmed prestižnih 5 mest za nacionalno fizikalno olimpijsko ekipo.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitam,

Mentor, Uroš Borjančič